Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Game of Thrones - The Spoils of War (σχολιασμός - κριτική επεισοδίου)


    Χμμ, ένα αρκετά καλό επεισόδιο αλλά πλέον έχω την αίσθηση ότι κάτι λείπει. Εννοώ πως όπως και σε προηγούμενα επεισόδια έτσι και τώρα δεν έχουμε χρόνο για "άχρηστες" σκηνές, που δεν έχουν να προσφέρουν πολλά στην πλοκή (τα επεισόδια είναι 7, δε μπορείς να ασχολείσαι ούτε με το φίκι φίκι του Greyworm, ούτε με τα λεφτά του Bronn). Η επανασύνδεση των αδερφών Stark ήταν ok, όλοι τους έχουν αλλάξει, οι συνθήκες τους ωρίμασαν. H Arya με εκνεύρισε λιγάκι, σε σημείο να θέλω να τη δείρει η Brienne. Ο Bran με το "Chaos is a ladder" με έκανε να τον χειροκροτήσω γιατί είναι ο μόνος που κατάφερε να βάλει χέρι στον Littlefinger. Όσον αφορά, τη Daenerys με το Jon, το βλέπεις πως το σπρώχνουν προς το ρομαντικό. Επίσης παρατήρησα πολλούς αναχρονισμούς όπως: η σπηλιά όπου ο Jon "γνώρισε τον έρωτα" ή το : θα θυσιάσεις το λαό σου για την περηφάνια σου; (όπως είχε πει στο παρελθόν ο ίδιος ο Jon στον Mance Rayder). 
     Κι ερχόμαστε στο κυρίως πιάτο, η Daenerys συνειδητοποιώντας τη μειονεκτική της θέση απέναντι στους Lannisters, καβαλάει τον Drogon και αναλαμβάνει δράση. Επιτυγχάνει ένα καίριο χτύπημα στις δυνάμεις των Lannisters κάνοντας τα όλα στάχτη! Ο Bron, MVP μιας που κατάφερε να πληγώσει τον Drogon (θα δούμε αργότερα πόσο σοβαρή είναι η πληγή του) χρησιμοποιώντας το "σκορπιό". O Jaime πολύ καλός, δεν το έβαλε στα πόδια όπως θα έκανε στο παρελθόν αλλά έμεινε να υπερασπιστεί το στρατό του. Κι ενώ πήγαινε για το 2 στα 2 σκοτώνοντας και πατέρα και κόρη (άλλος ένας αναχρονισμός εδώ, καθώς προσπάθησε να σκοτώσει τη Daenerys όσο εκείνη είχε γυρισμένη την πλάτη, όπως ακριβώς συνέβη και με τον πατέρα της), ο Drogon προστατεύει τη μαμά του κάνοντας τον παραλίγο φλαμπέ. Ο Bronn τον "σώζει"; και πέφτουν και οι δύο στο ποτάμι. ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!!!
    Απ' όλα όσα έγιναν όμως, αυτό μου άρεσε περισσότερο ήταν η αντίδραση του Tyrion! Πόσο εκφραστικός, στο πρόσωπο του έβλεπες τη φρίκη του πολέμου, την αγωνία για τον αδερφό του (idiot, fucking idiot), τον εσωτερικό διχασμό του: χέρι της βασίλισσας ή αδερφός; Respect!

  • Βαθμολογία: 7/10 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου