Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Πανεύκολα κρουασάν σοκολάτας με 3 μόνο υλικά


Γεια σας!! Σήμερα καθώς έψαχνα στο ψυγείο για γλυκάκι κι ενώ όλα ήταν εξαφανισμένα, έπεσα πάνω σε μια σφολιάτα που με κοίταγε παραπονεμένα στην κατάψυξη. Οπότε τη βάφτισα κρουασάν και να η συνταγή:

Υλικά: 
  • 2 φύλλα σφολιάτας 
  • 1 πακέτο κουβερτούρα
  • μερέντα της επιλογής μας
  • (προαιρετικά φουντούκια ή μπανάνα)
Εκτέλεση:

Αφού ξεπαγώσουν, κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας στα 2 ή στα 4 το καθένα, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα κρουασάν μας και τα τοποθετούμε στο ταψί μας πάνω σε λαδόκολλα. Βάζουμε τα υλικά της γέμισης μας στο κέντρο κάθε κομματιού, και στα πλάγια του φύλλου κόβουμε λωρίδες ισάριθμες κι από τις δύο μεριές για την πλέξη. Παίρνουμε τις απέναντι λωρίδες από κάθε μεριά και δημιουργούμε χιαστί από πάνω προς τα κάτω, κάνοντας την πλεξούδα μας. Ρίχνουμε ελάχιστο γάλα και φουντούκια προαιρετικά από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει αναλόγως το φούρνο μας. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!!!

Tip: Εννοείται πως υπάρχουν πολλές επιλογές για τα υλικά των κρουασάν μας. Ωραίοι συνδυασμοί είναι με μαρμελάδα και φρούτα, με σοκολάτα και μπανάνα, με σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο, ή ακόμη κι η αλμυρή εκδοχή με κασέρι, ζαμπόν, πιπεριές και σάλτσα για πίτσες.
~Bastet~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου