Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Game of Thrones - Eastwatch (σχολιασμός)

Spoilers alert!!!!

      Ένα αρκετά καλό, συνδετικό επεισόδιο, που ήθελε να μας χαλαρώσει από τη δράση του τέταρτου αλλά και να μας προετοιμάσει για το έκτο. Ξεκινάμε με τους διασωθέντες Bronn και Jaime να συνειδητοποιούν την πλεονεκτική θέση της Daenerys. Και μου δημιουργείται η εξής απορία ρε παιδιά: πως στο καλό κατάφεραν να σωθούν και να μη γίνουν αντιληπτοί από κανέναν;;; Κάτω από τη μύτη της Daenerys, του Drogon και του στρατού ολόκληρου;; Το έχουμε ξαναπεί η σειρά τρέχει πολύ γρήγορα, προσπαθεί να καλύψει τα ακάλυπτα και δημιουργεί κενά, ανακρίβειες και plot holes. Τέλος πάντων, συγχωρημένοι αφού σώθηκε o Jaime! 
      H khaleesi μου άρεσε αυτή τη φορά γιατί μου θύμισε το παλιό καλό Game of Thrones, όπου υπάρχει καλό μέσα στο κακό και κακό μέσα στο καλό, κι έτσι τιμώρησε τους Tarly παρ όλες τις υποδείξεις του Tyrion. Δε θα πω αν τους άξιζε ή όχι, θα μείνω στο γεγονός ότι φάνηκαν αξιοπρεπείς και πέθαναν κρατώντας το κεφάλι τους ψηλά. 
      Η συνάντηση Jon και Drogon ήταν πιστεύω κάτι αναμενόμενο και κάπως βεβιασμένο (το έχουμε καταλάβει πως ο Jon είναι Targaryen παίδες χαλαρώστε) που δεν παύει όμως να είναι επιβλητικό.
       Χαρακτηριστικό στοιχείο του επεισοδίου ήταν οι επανασυνδέσεις: Gendry-Jon, Gendry-Davos, Tyrion-Jaime, Jorah-Daenerys. Όλες απολαυστικότατες! Χάρηκα πολύ που είδα ξανά τον Gendry που επιτέλους σταμάτησε να κωπηλατεί, ίδιος με τον πατέρα του, επιπόλαιος, στοματάς, αυθόρμητος, και καλόκαρδος. Ο Davos ήταν θεός, ο ορισμός του "μάθε τέχνη κι άστηνα", αποδεικνύοντας πόσο καλός καταφερτζής είναι (Rip patrol soldiers σας έτρωγε να μάθετε τα πάντα και φάγατε το κεφάλι σας). Η συνάντηση Tyrion και Jaime ήταν κάτι που περίμενα υπό διαφορετικές συνθήκες (ίσως το Jaime αιχμάλωτο με τον Tyrion να τον ελευθερώνει) αλλά κι αυτό δε με απογοήτευσε, μιας που οι ερμηνείες και των δύο ηθοποιών ήταν φοβερές, με τόσο συναίσθημα και με τα βλέμματα να λένε τόσα πολλά! Φαίνεται πως ο Jaime άκουσε τον Tyrion, και ίσως καταφέρει να πείσει εν καιρώ τη Cersei (η οποία είναι έγκυος WTF!!!!, υπάρχει και μία προφητεία που έλεγε πως θα κάνει μόνο τρία παιδιά, άρα λίγο δύσκολο να ζήσει το μωρό της). Και τελευταία και πιο γλυκιά επανασύνδεση αυτή του Jorah με την Dany! Πόσο τρυφερή σκηνή, πόσο όμορφο να βλέπεις τη βασίλισσα να γίνεται κοριτσάκι και να αγκαλιάζει έναν από τους ελάχιστους φίλους που της απέμειναν. Ναι, είμαι fan girl του Jorah, τον αγαπώ και ας μην έχει καμία ελπίδα να τον ερωτευτεί η Daenerys (για το friendzone ρε γαμώτο)!
     Στο Winterfell το μαλλιοτράβηγμα των δύο αδελφών Stark πλησιάζει και γι' αυτό βάζει το χεράκι του ο Petyr. Λίγα τα ψωμιά σου φίλε! Πάντως, αν και ξέρω πως είναι δολοπλόκος και κακός, μου άρεσε όλο αυτό που σκάρωσε, γιατί οι δολοπλοκίες, τα πισώπλατα μαχαιρώματα και οι διχόνοιες είναι ο ορισμός του GoT. 
      Τέλος έχουμε τη δημιουργία της suicide squad με σκοπό να φέρουν έναν Whitewalker στη Cersei έτσι ώστε να πειστεί για την ύπαρξή τους. Εεεεεμ ναι... Που θα τον βρείτε έναν μόνο του ρε guys; Αυτοί δεν μετακινούνται σε μπουλούκια; Το επόμενο επεισόδιο αναμένεται καθηλωτικό μιας που επιτέλους θα δούμε WW!!! 
Υστερόγραφο: Mε τέτοιο ψόφο ένα σκουφάκι δεν έβαλαν;;;

  • Βαθμολογία: 7,5/10
~Lainey & Bastet~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου