Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Η πιο εύκολη και νόστιμη μπουγάτσα με κρέμα βανίλιας

Γεια σας!Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας την αγαπημένη μου συνταγή για μπουγάτσα με κρέμα  η οποία πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές του εμπορίου.Πάμε να δούμε αναλυτικά τι θα χρειαστούμε:

 Υλικά:
  • 1 πακέτο (450 γρ. ) φύλλο κρούστας ή ένα πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό (200 γρ.)
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη (250 γρ.)
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα   
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία.Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.Μόλις πήξει, την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε.Αφήνουμε την κρέμα μας για λίγο να κρυώσει. Εντωμεταξύ ξεκινάμε με το στρώσιμο των φύλλων.Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα από το πακέτο(γύρω στα  6 φύλλα) αλείφοντάς τα με λίγο λιωμένο βούτυρο.Στη συνέχεια στρώνουμε την κρέμα μας και βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα.Χαράσσουμε ελαφρά την μπουγάτσα μας σε κομμάτια κ αλείφουμε καλά με βούτυρο.Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα μας.Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή σας όρεξη!
~Lainey~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου