Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Γρήγορη στρωτή κολοκυθόπιτα (της τεμπέλας)

Ένα γρήγορο φαγητό που μας λύνει τα χέρια για τις ώρες που τεμπελιάζουμε και δε θέλουμε να ξοδέψουμε πολύ χρόνο.

Υλικά: 


  • 6 μέτρια κολοκύθια
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(όσο τραβήξει)
  • μισό κεφάλι τυρί φέτα ή άλλο άσπρο τυρί της αρεσκείας μας
  • τριμμένο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

Τρίβουμε το κολοκύθι, το αλατίζουμε για να τραβήξει και μετά το στραγγίζουμε καλά. Σε μία κούπα βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι (όχι με τα χέρια γιατί θέλουμε τα κομμάτια του τυριού να μείνουν μεγάλα και να τα καταλαβαίνουμε καθώς τρώμε). Αλείφουμε το ταψάκι (περίπου 40*30) μας με λάδι ή βούτυρο και στρώνουμε το μείγμα ώστε να έχει πάχος 1-2 εκ. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς και χαμηλώνουμε όταν πάρει χρώμα. Διαρκεί περίπου μία ώρα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!

Tip 1: Στο μείγμα μας μπορούμε να προσθέσουμε κόκκινη πιπεριά για να δώσει χρώμα.
Tip 2: Πριν στρώσουμε το μείγμα μας στο ταψί, μπορούμε να ρίξουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά για να τραβήξει τα υγρά και να μην κολλήσει.
~Bastet~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου