Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Game of Thrones - The Queen's Justice (σχολιασμός - κριτική επεισοδίου)


   Το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν μέχρι στιγμής (εντάξει τρία είναι όλα κι όλα) από άποψη δράσης. Συμβαίνουν πολλά και διάφορα, αναμενόμενα και μη. Η συνάντηση της Daenerys με το Jon είναι κάτι που πολλοί από εμάς περιμέναμε ίσως και χρόνια να συμβεί. Πολλές οι αντιθέσεις τους, εκείνος απλός και λιγομίλητος ( κάτι σαν τον Ξανθόπουλο του Γουίντερφελ), εκείνη η βασίλισσα με καμιά εικοσαριά τίτλους να ακολουθούν το όνομα της. Οι ερμηνείες ήταν κάπως καλύτερες συγκριτικά με προηγούμενα επεισόδια όμως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης ( αυτό το "bend the knee" μας κούρασε ρε κοπελιά). Ο Jon, μέσω του Tyrion, καταφέρνει να την πείσει να δώσει την άδεια για την εξόρυξη δρακόγυαλου από το Dragon Stone και την κατασκευή όπλων, αποβλέποντας στο χτίσιμο μιας συμμαχίας που η Daenerys αποδεικνύεται να έχει τόσο πολύ ανάγκη στη συνέχεια.
    Πίσω στο King's Landing, ο MVP του παιχνιδιού μέχρι στιγμής, Euron, επιστρέφει θριαμβευτής, φέρνοντας τα δώρα του για τη Cersei ( Ellaria, Yara, Tyene) και ζητώντας για άλλη μια φορά να τον παντρευτεί. Οι αντιδράσεις του Jaime είναι ανεκτίμητες, αλλά σα να μου φαίνεται ότι πιο πολλές είναι οι γκριμάτσες που κάνει, παρά τα λόγια που λέει. Η Cersei επιτέλους εκδικείται την Ellaria, για το χαμό της κόρης της, πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα και δηλητηριάζοντας την μόνη κόρη που της απέμεινε (aka. bad pussy). Καλά να πάθετε μικρές σκροφίτσες sand snakes, κανένας δε σας χώνευε. Σημειωτέον, πως η ερμηνεία της Ellaria στη συγκεκριμένη σκηνή ήταν συγκλονιστική, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της ηθοποιού (Indira Varma), που χωρίς λόγια, κατόρθωσε μέσω των ματιών της να αποδώσει τόσο πόνο και αγωνία!!
    Στο Βορρά τώρα, η Sansa μας κάνει μαθήματα : How to be a good queen, προετοιμάζοντας το λαό της για το χειμώνα που ήρθε. Από κοντά πάντα η νυφίτσα, ο Littlefinger, προσπαθώντας να της κάνει πλύση εγκεφάλου ( λίγα τα ψωμιά σου Petyr, κι εσένα και του Varys απ' ότι φαίνεται. Κρίμα γιατί είστε οι Masters of Puppets εκεί). Ο Bran καταφθάνει, η μουσικάρα παίζει κι ενώ όλοι έχουμε ανατριχιάσει, εκείνος είναι πιο κρύος κι απ' το τείχος. Χαμογέλα λίγο μωρή, μην είσαι σαν κακό ψόφο να 'χεις. Θέλουν να μας καταστήσουν σαφές πως ο Bran πλέον έχει χάσει την ανθρώπινη του υπόσταση, είναι ένας server of the humanity.
    Τέλος, οι Unsullied, με το μυστικό σχέδιο του Tyrion, επιτίθενται στο Casterly Rock κι εύκολα, πολύ εύκολα το καταλαμβάνουν. Που είναι οι υπόλοιποι στρατιώτες ΟΕΟ; Σχέδιο στο σχέδιο και παγίδα στην παγίδα, ο Jaime "διάβασε" τον Tyrion, θυσίασε το Casterly Rock και πήρε το Highgarden. FAIR ENOUGH. Τέλος, η Lady Olenna θεά μέχρι την τελευταία στιγμή, αποκαλύπτει στον Jaime πως εκείνη δηλητηρίασε το σκατόπαιδο το Joffrey, με το Jaime χωρίς ατάκα πάλι (τι να πεις κι εσύ έρμε). RIP OLENNARA θα μας λείψεις. 
    Εν κατακλείδι, Team Cersei is winning, team Daenerys καβάλα το δράκο κι ανάλαβε δράση γιατί πολύ το αμέλησες. 

  • Βαθμολογία: 8,5/10 ( κι αυτό γιατί δεν είδαμε WW ακόμη). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου