Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Μάσκες μπανάνας

Γεια σας φίλες!!

Οι γιαγιάδες μας έλεγαν ότι βάζεις στο πρόσωπό σου πρέπει να τρώγεται αλλιώς πέτα το. Και πράγματι στους καιρούς που ζούμε λίγα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι άξια τυφλής εμπιστοσύνης. Θυμήθηκα λοιπόν τη μπανάνα, που εκτός από θρεπτική τροφή για τον οργανισμό μας αποτελεί εξίσου, πηγή θρεπτικών συστατικών και για το δέρμα μας. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα κι αντιοξειδωτικά και υπό τη μορφή μάσκας μπορεί να κάνει θαύματα! Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα υλικά για τις δύο μάσκες (μία για το πρόσωπο και μία για τα μαλλιά).


Για τη μάσκα προσώπου θα χρειαστούμε:
  • 1/2 ώριμη μπανάνα 
  • 1/2 χυμό λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
Πολτοποιούμε τη μπανάνα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μέλι. Απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο (εκτός από τα μάτια φυσικά) και το αφήνουμε να δράσει για 15 περίπου λεπτά. Έπειτα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και είμαστε έτοιμες. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη μάσκα μία φορά την εβδομάδα και σε λίγο χρονικό διάστημα θα παρατηρήσετε διαφορά στο δέρμα σας. Η ξηρότητα θα υποχωρήσει, η επιδερμίδα θα είναι περισσότερο ενυδατωμένη και λαμπερή, καθώς επίσης τυχόν σημάδια ακμής θα ελαττωθούν. 

Για τη μάσκα μαλλιών θα χρειαστούμε:
  • 1/2 ώριμη μπανάνα
  • 1/4 κούπας γιαούρτι
Πολτοποιούμε τη μπανάνα, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι πάρει τη μορφή κρέμας. Τοποθετούμε το μείγμα σε βρεγμένα μαλλιά, προσέχοντας να πάει παντού, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Αφού το απλώσουμε, τυλίγουμε τα μαλλιά σε μία πετσέτα και περιμένουμε για περίπου 15 λεπτά. Ξεβγάζουμε πολύ καλά και λουζόμαστε κανονικά με το σαμπουάν μας. Είμαστε έτοιμες!!  Από τις πρώτες χρήσεις θα παρατηρήσουμε τα μαλλιά μας πιο λαμπερά, πιο μαλακά και πυκνότερα!!

Αυτές ήταν οι δύο πανεύκολες μάσκες. Ελπίζω να τις δοκιμάσετε και να δείτε αποτελέσματα σύντομα! Φιλιά!! 
~Bastet~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου