Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Εύκολη Καρυδόπιτα

Εύκολη καρυδοπιτούλα σήμερα για να γλυκάνει το δοντάκι μας!

Υλικά:

  • 2 ποτήρια καρύδια αλεσμένα
  • 12 αβγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση:

Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι γύρω στο 32 νούμερο. Σπάμε τα αβγά και ξεχωρίζουμε τα ασπράδια απ' τους κρόκους και τα χτυπάμε χώρια. Στους κρόκους ρίχνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ασπράδια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στο τέλος ρίχνουμε και τα ασπράδια ανακατεύοντας το μείγμα μας σιγά και τα ρίχνουμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και για άλλα 15 λεπτά στους 180 βαθμούς (χωρίς αερόθερμο). Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χαράσσουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Βράζουμε το σιρόπι για περίπου 6-7 λεπτά και περιχύνουμε την καρυδόπιτα μας! Έτοιμη!!!

Tip 1: Αν αλλάξουμε τα καρύδια με αμύγδαλα και ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε μία αμυγδαλόπιτα!
Tip 2: Συνοδεύστε με παγωτό όσο ακόμη το σιρόπι είναι ζεστό και δημιουργήστε έναν τέλειο hot & ice συνδυασμό!!
Καλή επιτυχία!!!
~Bastet~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου