Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Καθαρισμός προσώπου με πράσινη άργιλο

Γεια σας κορίτσια! Τι κάνετε? Σήμερα θα σας μιλήσω για την αγαπημένη μου μάσκα καθαρισμού προσώπου η οποία δεν είναι άλλη από την πράσινη άργιλο! Η άργιλος είναι ένα ιζηματογενές πέτρωμα μαλακό και πολύ πλούσιο σε μέταλλα. Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, διοξείδιο του πυριτίου, του αργιλίου και ασβέστη και άλλα μεταλλικά στοιχεία, που την κάνουν ιδανική για τη γενικότερη βελτίωση της όψης και της ποιότητάς του δέρματος. Έχει αντι-φλεγμονώδη και απορροφητική δράση, είναι κατάλληλη για καθαρισμό, για αποτοξίνωση της επιδερμίδας, για τόνωση και σύσφιξη.

Υπάρχουν διάφορα είδη αργίλου  για κάθε τύπο επιδερμίδας:


Πράσινη άργιλος: Κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες με τάση για ακμή. Αποτοξινώνει, ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και συσφίγγει τους πόρους.

Λευκή άργιλος: Είναι η ηπιότερη μορφή όλων των αργίλων. Απομακρύνει τις τοξίνες, απολεπίζει και μαλακώνει τις ξηρές επιδερμίδες.

Κόκκινη άργιλος: Εξισορροπεί, αποτοξινώνει, ανακουφίζει και δίνει λάμψη. Ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Ροζ άργιλος: Έχει ιδιότητες της κόκκινης και της λευκής αργίλου. Δίνει λάμψη, τονώνει και μαλακώνει το δέρμα. Κατάλληλη για λεπτές, ευαίσθητες και ώριμες επιδερμίδες.

Κίτρινη άργιλος: Η συσφικτική της δράση τονώνει το δέρμα, αναζωογονεί την επιδερμίδα, και σφίγγει τους πόρους. Κατάλληλη για μεικτές, λιπαρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.



Την άργιλο μπορείτε να την προμηθευτείτε από το εμπόριο είτε σε μορφή σκόνης είτε σε έτοιμη μορφή πάστας. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να φτιάξετε την δική σας μάσκα είναι να αναμίξετε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη με 1 κουταλιά της σούπας νερό έτσι ώστε να πάρει την επιθυμητή σύσταση. Η δική μου αγαπημένη είναι με πράσινο άργιλο της εταιρείας dalon!

Χρήση: Απλώστε την στο πρόσωπο σε πάχος περίπου ενός χιλιοστού αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Περιμένετε 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει και ξεβγάλτε με άφθονο νερό. Είναι σημαντικό να μην την αφήσουμε να ξεραθεί τελείως καθώς θα ξηράνει υπερβολικά το δέρμα μας! Αν έχετε μεικτή προς λιπαρή επιδερμίδα καλό είναι να την χρησιμοποιείτε 1 φορά την εβδομάδα! Για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες συνιστάται η πιο αραιή χρήση της.

Προσοχή! Επειδή η άργιλος έχει την ιδιότητα να απορροφά την λιπαρότητα, θα πρέπει να προσέξουμε να μην ξηράνει το δέρμα μας από την υπερβολική χρήση.Μην ξεχνάς λοιπόν να βάλεις την κρέμα προσώπου σου αμέσως μετά, η οποία θα επαναφέρει την υγρασία που χρειάζεσαι!

Extra tip 1: Ποιος σου είπε πως μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μόνο στο πρόσωπο? Η μάσκα αυτή είναι ιδανική αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα στο σώμα με ραγάδες,χαλάρωση και κυτταρίτιδα!

Extra tip 2: Για ακόμα βαθύτερο καθαρισμό πριν απλώσεις τη μάσκα, βάλε το πρόσωπο σου πάνω από μια λεκάνη με ζεστό νερό  έτσι ώστε να ανοίξουν οι πόροι και να εισχωρήσει καλύτερα το προϊόν!
~Lainey~

2 σχόλια:

  1. Αγαπώ τις μάσκες ααργίλου σίγουρα θα τσεκάρω και της Dalon που προτείνεις!Πολύ ενημερωτική και ενδιαφέρουσα ανάρτηση,φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μιμή!Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει!φιλιά :)

      Διαγραφή