Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ιμάμ φούρνου

Καλησπέρα φίλες! Μιας που έχουμε ακόμη μελιτζάνες, σήμερα φτιάχνουμε το εύκολο κι αγαπημένο μας ιμάμ. 


Υλικά:
  • 5-6 μελιτζάνες
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 8 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 7 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 2-3 χρωματιστές πιπεριές
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε φέτες. Τις τηγανίζουμε και τα βάζουμε σε στρώσεις στο ταψί μας. Πρώτα στρώνουμε τις μελιτζάνες κι από πάνω τις πατάτες κι αλατίζουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και στο τέλος προσθέτουμε το σέλινο, το μαϊντανό, τη ντομάτα, τη σάλτσα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι (όσο θέλουμε). Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη στρώση της πατάτας, προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Αν ο φούρνος σας είναι πολύ γερός καλύψτε το φαγητό με αλουμινόχαρτο.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε από πάνω φέτες ή τριμμένο τυρί ή και μπεσαμέλ (ώστε να μοιάζει σα μουσακάς ορφανός).

Καλή όρεξη!!
~Bastet~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου