Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Μηλοπιτάκια


Καλησπέρα φίλες και φίλοι και χρόνια πολλά!! Φέτος τις γιορτές κι αφού δουλεύω σε ζαχαροπλαστείο-φούρνο, ήταν επόμενο να "μπουχτίσω" από μελομακάρονα και κουραμπιέδες (όχι ότι δεν τα τρώω προς Θεού) κι έτσι φτιάξαμε κάτι διαφορετικό για μίνι κέρασμα. Εύκολα και νόστιμα μηλοπιτάκια και πάμε να δούμε τα υλικά.

Για τη ζύμη:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. baking powder
  • 100 γρ. νερό 
  • 50 γρ. λάδι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
  •  2 κόκκινα μεγάλα μήλα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • κανέλα
  • καρύδι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα να βράσουν καλά, μέχρι να πιουν όλα τους τα υγρά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το λάδι και το βούτυρο για 2 λεπτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder, προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και κατόπιν ρίχνουμε τα υγρά μας υλικά (λάδι, βούτυρο, νερό) μέσα στα στερεά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη και τη χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού τα οποία ανοίγουμε είτε με το χέρι είτε με πλάστη. Βάζουμε λίγη γέμιση μέσα και κλείνουμε σε ημικύκλιο ενώνοντας τις άκρες. Τα τοποθετούμε σε τάψακι (αλάδωτο) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν δηλαδή περίπου 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη. Καλή όρεξη!! 

                                                                                                                             ~Bastet~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου