Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Πορτοκαλόπιτα

Γεια σας φίλες!Τι κάνετε?Χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία!!Σήμερα, ενόψει των χριστουγέννων αποφάσισα να κάνω ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό το οποίο δεν είναι άλλο από μια πορτοκαλόπιτα!Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τι θα χρειαστούμε:

Για την πορτοκαλόπιτα:                                  

500 γρ. φύλλο κρούστας
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό(200 γρ.)
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
λίγο κονιάκ

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά μέλι
φλούδα πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν.Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι μας, τις βανιλίνες,το ξύσμα από 2 πορτοκάλια, το μπέικιν και λίγο κονιάκ για το άρωμα.Αυτό ήταν λοιπόν το μείγμα μας είναι έτοιμο!Απλώνουμε στον πάγκο μας το φύλλο κρούστας και χαράσσουμε σε 6 κομμάτια το καθένα.Έπειτα παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια και τσαλακώνοντας τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε.Είναι σημαντικό να παίρνουμε κάθε φορά μικρά κομμάτια για  να ενσωματώνονται καλά μέσα στο μείγμα μας.Μόλις τελειώσουμε με την διαδικασία αυτή, βουτυρώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα μας.Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο μας κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε φτιάξει από πριν.Ειδάλλως την αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι μας.Καλή σας όρεξη!

                                                                                                                                          ~Lainey~



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου