Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

5 tips για τέλεια βάση

Καλησπέρα κορίτσια!Τι κάνετε?Ελπίζω να περνάτε όμορφα!Σήμερα θα μιλήσουμε για την βάση στο μακιγιάζ.Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως ένα full καλυπτικό foundation αρκεί για να δείξει το πρόσωπο μας τέλειο και αψεγάδιαστο.Τι γίνεται όμως με τη σωστή φροντίδα του προσώπου μας?Πως θα κάνουμε το πρόσωπό μας να δείχνει λαμπερό και ενυδατωμένο?Παρακάτω σας έχω μερικά tips για το πως να προετοιμάσουμε σωστά την επιδερμίδα μας για την τέλεια βάση.

Tip no1:Σωστή διατροφή.Ναι ναι το ξέρω θα γίνω γραφική :P Πόσες φορές όμως σας έχει τύχει να δείχνει το πρόσωπό σας θαμπό,κουρασμένο,γεμάτο σπυράκια κάνοντας μια όχι και τόσο υγιεινή διατροφή ?Φροντίστε να εντάξετε στην διατροφή σας πολλά φρούτα, λαχανικά και φυσικά να πίνετε πολύ μα πολύ νερό!

Tip no2:Απολέπιση.Προετοιμάστε καλά το πρόσωπο σας κάνοντας μια καλή απολέπιση.Αν δεν έχετε κάποιο scrub για το πρόσωπο μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αναμειγνύοντας λίγη ζάχαρη με μέλι.Με την απολέπιση απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας, το πρόσωπο μας γίνεται πιο φωτεινό και παράλληλα είναι έτοιμο να υποδεχτεί καλύτερα την ενυδατική μας.

Tip no3:Ενυδάτωση.Εφαμόστε την ενυδατική σας κρέμα για να δείχνει το πρόσωπο σας υγιές και ενυδατωμένο.Αν έχετε μεικτή-λιπαρή επιδερμίδα φροντίστε να επιλέξετε μια λεπτόρρευστη ενυδατική κρέμα η οποία θα απορροφάται άμεσα και θα κάνει το πρόσωπο σας ματ.

Tip no4:Primer.Προετοιμάστε σωστά το πρόσωπο σας χρησιμοποιώντας ένα primer.Υπάρχουν πολλών ειδών primer για διαφορετικές ανάγκες του καθενός.Η βασική λειτουργία του όμως είναι η ίδια.Προετοιμάζει την επιδερμίδα μας, κάνει σμίκρυνση των πόρων και φυσικά κάνει το foundation μας να διαρκέσει περισσότερο.

Extra tip:Αν θέλεις το πρόσωπό σου να δείχνει λαμπερό μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιες αντίστοιχες κρέμες-primers λάμψης που κυκλοφορούν στην αγορά.Παρόλα αυτά μπορείς κάλλιστα να φτιάξεις και τη δική σου αναμειγνύοντας στην ενυδατική ή το foundation σου μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου highlighter.

Tip no5:Επέλεξε τη σωστή απόχρωση foundation.Δοκιμάστε το foundation χαμηλά στο πηγούνι σας και όχι στο χέρι σας.Μην ξεχνάτε πως τα χέρια μας και ο λαιμός μας δεν έχουν τον ίδιο τόνο με το πρόσωπό μας.Και φυσικά δοκιμάστε το  στο φυσικό φως του ηλίου.Πόσες φορές μας έχουν παραπλανήσει τα φώτα των καταστημάτων? :p

Κορίτσια δεν χρειάζεται να υπερφορτώνουμε το πρόσωπο μας.Αν δεν έχετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με το δέρμα σας εφαρμόστε απλά την ενυδατική σας, ένα primer λάμψης και καλύψτε τοπικά τις όποιες ατέλειες.Μην ξεχνάτε less is better !

Αυτά λοιπόν από μένα κορίτσια, ελπίζω να σας άρεσαν οι συμβουλές μου.Θα χαρώ να μου πείτε κι σεις τα βήματα που ακολουθείτε!Φιλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου