Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Πρασοτυρόπιτα special

Καλησπέρα σας φίλες!!!
Καιρό έχουμε να ανεβάσουμε συνταγή, γι' αυτό πάμε να δούμε μία πρασοτυρόπιτα που ούτε εγώ δεν περίμενα ότι θα έβγαινε τόσο νόστιμη!! 

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 5 μεγάλα πράσα
  • 5-6 αβγά
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο/ βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κεφάλι φέτα (περίπου 400-500 γρ.)
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα και τα κόβουμε σε μικρές ροδέλες. Τα ζεματάμε για περίπου 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε καλά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι/βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα για 5-10 λεπτά μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το γάλα και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το baking powder, το τυρί και τα αβγά ένα ένα (μην ανακατεύετε πολύ γρήγορα ώστε τα κομμάτια του τυριού να μείνουν μεγάλα). Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας ώστε η ζύμη να καλύπτει και τα πλάγια του ταψιού, στρώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο ανοίγοντας τρυπούλες στην επιφάνεια με ένα πιρούνι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα και στα τελευταία 15 λεπτά βάζουμε το αερόθερμο. Η γεύση θα σας αποζημιώσει!! Καλή επιτυχία!!

Tip: Θα ταίριαζε στη γέμιση και λίγο ψιλοκομμένο μπέικον!!

~Bastet~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου