Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Σπιτικό γαλακτομπούρεκο

Καλησπέρα κορίτσια!
Μήνας των γενεθλίων μας ο Μάιος και τα γλυκά έχουν την τιμητική τους. Ιδού λοιπόν η αγαπημένη μας συνταγή για εύκολο και νόστιμο γαλακτομπούρεκο!

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150γρ βούτυρο (για την επάλειψη των φύλλων)
  • 8 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 
  • 6 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 βανίλιες
για το σιρόπι:
  • 3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζ, τσαγιού νερό
  • χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση: Βράζετε το γάλα  σε μία μικρή κατσαρόλα και προσθέτετε τις βανίλιες. Ανακατεύετε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε το σιμιγδάλι. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα στο γάλα και το βράζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύοντας. Η κρέμα είναι έτοιμη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε τα 6 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα- ένα και αφήνοντάς τα να εξέχουν οι άκρες από το ταψί. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα φύλλα και διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν ώστε να καλύπτουν τις άκρες της κρέμας. Στη συνέχεια στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα- ένα. Χαράσσουμε το γλυκό σε κομμάτια της αρεσκείας μας (ορθογώνια πιστεύω είναι το καλύτερο) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5-7 λεπτά. Σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό!! 

Tip: Για πλουσιότερο άρωμα βανίλιας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπαστουνάκι βανίλιας το οποίο θα ρίξετε όταν βράζετε το γάλα!

Καλή όρεξη!!
~Πέπη~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου